Vier gewonden bij explosie Tata Steel

Omwonenden hoorden de luide knal bij de staalfabrikant . Volgens veiligheidsregio Kennemerland is de situatie “volledig onder controle”.

Luchtfoto van het hoogovencomplex in Velsen-Noord aan het Noordzeekanaal.
Luchtfoto van het hoogovencomplex in Velsen-Noord aan het Noordzeekanaal. Foto Vincent Jannink/ANP

Op het terrein van staalfabrikant Tata Steel in Velsen-Noord bij IJmuiden heeft woensdagochtend een explosie plaatsgevonden. Daarbij zijn vier werknemers gewond geraakt, meldt het bedrijf. Een woordvoerder van Tata Steel zegt tegen persbureau ANP dat de gewonden buiten levensgevaar zijn.

Volgens veiligheidsregio Kennemerland is de situatie “volledig onder controle”. De ambulance, brandweer en een traumahelikopter zijn ter plaatse.

Omwonenden hoorden een luide knal gevolgd door sirenes, schrijft nieuwssite NH Nieuws. Volgens Tata Steel heeft de ontploffing plaatsgevonden tijdens onderhoudswerkzaamheden. Veiligheidsregio Kennemerland bevestigt aan NRC dat er geen gevaarlijke stoffen bij de ontploffing zijn vrijgekomen. De oorzaak is nog niet bekend.