Van Marwijk bondscoach Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten deden in 1990 voor het laatst mee aan een WK.

Van Marwijk tijdens een training van PSV.
Van Marwijk tijdens een training van PSV. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Bert van Marwijk gaat vanaf volgend seizoen aan de slag als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij tekent een contract voor vier jaar, donderdag wordt hij officieel voorgesteld.

De 66-jarige trainer geldt als een zeer ervaren coach. Van 2008 tot 2012 was bij bondscoach van Oranje. In 2010 behaalde het Nederlandse team onder zijn leiding de tweede plek op het WK. Momenteel werkt Van Marwijk voor PSV, waar hij als adviseur hoofdtrainer Mark van Bommel bijstaat.

Lees ook over het WK van vorig jaar: Voorlopig is Van Marwijk de enige Nederlander op het WK

Van 2015 tot en met 2017 coachte Van Marwijk de nationale ploeg van Saoedi-Arabië, die zich vorig jaar voor de vierde keer ooit plaatste voor het WK. Tijdens het kampioenschap zelf coachte Van Marwijk het team van Australië.

De Verenigde Arabische Emiraten staan op nummer 67 van de wereldranglijst. Het land deed in 1990 voor het laatst mee aan een WK, maar kwam toen niet verder dan de groepsfase. Eerder dit jaar organiseerde de VAE de Azië Cup. Toen schopte het land het tot de halve finales, waarin het met 4-0 werd uitgeschakeld door Qatar.