Brieven

Utrecht toont indirect de grenzeloze arrogantie van Hilversum

Het land was in rep en roer door de gebeurtenis in Utrecht. De autoriteiten doen hun best burgers de juiste informatie te geven. Na een roerige dag houdt premier Rutte een persconferentie die gepland staat om zeven uur ’s avonds. DWDD zou iets later beginnen. Een persconferentie bedoeld om burgers op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken. Wellicht bedoeld om mij te verzekeren dat ‘Den Haag’ de controle heeft en om, voor zover mogelijk, enigszins gerust de nacht in te gaan. Maar we krijgen de premier niet te zien. De persconferentie begint later dan gepland en men wil niet inbreken op de uitzending van DWDD, die inmiddels is begonnen. De hoofdredacteur van het NOS-nieuws wordt bij Spraakmakers geciteerd. Gelauff zou hebben gezegd dat de inhoud van de persconferentie niet voldoende nieuwswaardig was om daarvoor DWDD te onderbreken. Opvallend. Beste redactieleden van DWDD, beste mensen in Hilversum. Zou u mij kunnen vertellen waarom u meent het recht te hebben om voor mij en alle andere burgers van Nederland te beslissen of ik na een dag als maandag de premier van dit land al dan niet te zien krijg? ‘Nieuwswaardig’ of niet. Een dergelijk protocol durf ik van u niet meer te verwachten. Uw arrogantie is stuitend.