Thuiskok

Crostini met druiven

Deze crostini komt voor in het hoofdstuk gewijd aan schilder Oda Krohg. De vrijgevochten feministe streed tegen de verstikkende burgerlijke moraal en voor vrije liefde en de rechten van prostituees.

Verhit de oven tot 200 graden. Leg bakpapier in een vuurvaste schaal. Pluk de rode druiven van de stelen en leg ze verspreid in de vorm. Schenk er wat olijfolie over en wentel de druiven erdoorheen. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven tot de druiven zacht zijn. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de sneetjes baguette op een bakplaat bedekt met bakpapier, schenk er een beetje olijfolie over en zet in de oven tot de broodjes goudbruin en krokant zijn. Leg wat druiven op de sneetjes baguette, verkruimel er de chèvre over en bedruip met wat acaciahoning. Zet in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is.

Serveer direct.