Materiële schade

Aanvaring tussen vrachtschip en cruiseschip op de Waal

Op de Waal bij Nijmegen zijn woensdagochtend vroeg een vrachtschip en een cruiseschip tegen elkaar gevaren. Het cruiseschip raakte daardoor een pijler van een spoorbrug. Niemand raakte gewond. De NS legde aan het begin van de ochtendspits het treinverkeer op de spoorbrug over de Waal preventief stil, zodat spoorbeheerder ProRail de pijler kon controleren. Rond kwart over zeven is het treinverkeer hervat. Cruiseschip MS Edelweiss van een Zwitserse rederij voer om vier uur vanochtend op het vrachtschip, dat auto’s vervoerde. Doordat het cruiseschip in aanraking kwam met de pijler van de spoorbrug werd in de romp een gat geslagen, waarna brand ontstond. Die is geblust, waarna de 160 cruisepassagiers met een blusboot van de brandweer aan wal zijn gebracht. (NRC)