Drake annuleert en verplaatst opnieuw concerten in Amsterdam

Gedupeerden krijgen geld terug van de organisatie. Sommige fans hadden al vliegtickets en hotels geboekt. In 2017 zegde de Canadese rapper ook al een concert af.

Drake stond in 2017, zij het met wat vertraging, voor het laatst in de Ziggo Dome.
Drake stond in 2017, zij het met wat vertraging, voor het laatst in de Ziggo Dome. Foto Ferdy Damman/ANP

Rapper Drake (30) heeft opnieuw een optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam geannuleerd. Twee andere shows die in april dit jaar op de agenda stonden, zijn verplaatst, maakte concertorganisator Mojo dinsdagavond bekend. Een “wijziging in het tourschema” van de Canadese rapper gaat ten koste van het concert dat hij op 23 april zou geven. Twee andere shows, op 25 en 26 april, zijn allebei tien dagen naar voren gehaald. Voor het geplande concert op 23 april wordt geen vervangende datum gepland.

Fans die kaarten hadden gekocht voor het concert op 23 april, krijgen van Mojo hun geld terug. Hetzelfde geldt voor bezoekers van de andere concerten, die door de verplaatsing nu niet meer naar de Ziggo Dome kunnen. Afgaande op teleurgestelde berichten op sociale media zat daar ook een aantal fans van buiten Nederland bij, die zeggen al vliegtickets en hotels in Amsterdam te hebben geboekt. Ook in België verandert het schema. Optredens in het Antwerpse Sportpaleis zijn verplaatst.

Eerder concerten afgelast

Het is niet voor het eerst dat Drake concerten afzegt in Nederland. In januari 2017 stond hij voor vier avonden geboekt in de Ziggo Dome. De optredens werden een week van tevoren verplaatst, omdat de voorbereidingen met “onvoorziene productionele tegenslagen” te maken kregen, volgens het management van de rapper. Die onvoorziene omstandigheden waren een week later opnieuw aanleiding concerten te verplaatsen. Eén van de shows zou pas op 27 maart volgen, ware het niet dat Drake die avond in verband met ziekte niet op het podium verscheen.

Kim Bloem van organisator Mojo moest de fans in de Ziggo Dome in 2017 het slechte nieuws brengen: ‘Drake was echt ziek. Er was niets aan te doen.’