Netflix doet niet mee aan nieuwe streamingdienst Apple

Apple introduceert later deze maand een eigen videostreamingdienst, waarop zowel zelf geproduceerde content als films en series van andere producenten te zien zijn.

Netflix moet volgens topman Reed Hastings 'lessen leren van de concurrentie'.
Netflix moet volgens topman Reed Hastings 'lessen leren van de concurrentie'. Foto Getty Images

De films en series van Netflix zullen niet te zien zijn op de nieuwe videostreamingdienst die Apple naar alle verwachting later deze maand zal aankondigen. Dat heeft Netflix-topman Reed Hastings maandag tijdens een persbijeenkomst gezegd, volgens persbureau Reuters. “We willen dat mensen de beschikbare content bekijken via ons eigen platform”, zei Hastings.

Maandag 25 maart zal de iPhone-ontwikkelaar de nieuwe videostreamingdienst introduceren. Binnen de dienst wil Apple zelf geproduceerde content aanbieden, in combinatie met programma’s, films en series van andere producenten, waaronder HBO en Starz.

Lees ook: Spotify wil onder het juk van Apple uit

Concurrentie

Hastings werd onder meer gevraagd naar de aanstaande concurrentie van Apple. “De grootste uitdaging voor Netflix is om niet afgeleid te raken door rivalen, maar om lessen van ze te leren”, zei de topman. “De industrie wordt alleen maar beter, als we betere concurrenten hebben.”

De series, films en documentaires van Netflix zijn wel te zien via Apple TV. Dat is een kastje dat de televisie verbindt met het thuisnetwerk en internet, waardoor via de eigen afstandsbediening toegang kan worden verkregen tot allerlei applicaties.