#MeToo

Topman Warner Bros om seksschandaal ontslagen

De topman van televisie- en filmproductiebedrijf Warner Bros, Kevin Tsujihara, is ontslagen vanwege een seksschandaal. Dat meldt persbureau AP maandag. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij actrice Charlotte Kirk aan filmrollen hielp in ruil voor seks.

Volgens de baas van WarnerMedia, John Stankey, zou de 54-jarige Tsujihara zijn fouten hebben toegegeven. Hij noemde het ontslag van Tsujihara in het belang van het bedrijf. „Kevin heeft in de afgelopen 25 jaar een grote bijdrage geleverd aan het succes van de studio”, zei Stankey, aldus AP. „Kevin geeft toe dat zijn fouten niet stroken met de leiderschapsverwachtingen van het bedrijf.”

Eerder deze maand begon WarnerMedia een onderzoek naar Tsujihara nadat het Amerikaanse tijdschrift Hollywood Reporter met de beschuldigingen naar buiten kwam. Tsujihara zou sinds 2013 jarenlang sms-contact hebben gehad met de Britse actrice Kirk (26), die onder meer in de films How to Be Single (2016) en Ocean’s 8 (2018) speelde. In ruil voor een seksuele relatie zou Tsujihara de actrice introduceren bij invloedrijke personen.

Tsujihara is een van tientallen mannen die zijn beticht van seksueel wangedrag. De aanklachten volgden op beschuldigingen tegen filmproducent Harvey Weinstein. Dat leidde in 2017 tot de wereldwijde #MeToo-beweging. (NRC)