Trend

Aantal adopties uit buitenland is vorig jaar opnieuw afgenomen

Het aantal buitenlandse kinderen dat door Nederlandse ouders wordt geadopteerd, is flink afgenomen. Vorig jaar zijn 156 kinderen vanuit het buitenland geadopteerd, in 2017 waren dat er nog 210. Dat meldt Trouw maandag op basis van cijfers van Stichting Adoptievoorzieningen. De meeste kinderen kwamen vorig jaar uit China (28), Hongarije (24) en de Verenigde Staten (23). De trend bestaat al langer dan vijftien jaar. In 2010 kwamen er nog 705 kinderen via adoptie naar Nederland, sindsdien is dit aantal ieder jaar gedaald. De afname in 2018, ruim 25 procent, is relatief groot. De afname zou het gevolg zijn van verbeteringen van voortplantingstechnieken zoals ivf. Ook zou negatieve berichtgeving over internationale adopties een rol spelen. (NRC)