Trainer Van der Gaag per direct weg bij NAC Breda

Hij heeft besloten op te stappen vanwege de tegenvallende prestaties van zijn club. NAC staat laatste in de eredivisie en won niet meer sinds 22 december 2018.

NAC-trainer Mitchell van der Gaag tijdens de met 0-4 verloren eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht afgelopen zaterdag.
NAC-trainer Mitchell van der Gaag tijdens de met 0-4 verloren eredivisiewedstrijd tegen FC Utrecht afgelopen zaterdag. Foto Maurice van Steen/VI Images

Mitchell van der Gaag stapt per direct op als trainer van NAC Breda. Dat heeft de Brabantse club maandag bekendgemaakt.

Het was het eerste seizoen van Van der Gaag bij NAC Breda. Het contract van de oud-verdediger van onder meer PSV en FC Utrecht liep eigenlijk door tot de zomer van 2020, maar werd op initiatief van de trainer vroegtijdig verbroken.

Van der Gaag was bezig aan een moeizaam seizoen bij NAC. Met zeventien punten staan de Bredanaren stijf onderaan, acht punten achter nummer zeventien Emmen. NAC won op 22 december 2018 voor het laatst een eredivisiewedstrijd. Zaterdag verloor de club thuis met 0-4 van FC Utrecht.

Lees ook dit stuk over de werkrelatie tussen NAC Breda en de Engelse topclub Manchester City: Cultclub NAC, het zorgenkind van Manchester City

Tegenvallende prestaties

In een verklaring zegt Van der Gaag, die eerder onder andere Excelsior en de Portugese club Marítimo Funchal trainde, zich verantwoordelijk te voelen voor de tegenvallende prestaties van NAC. “Het is voor de club misschien het beste om het in de laatste acht wedstrijden met een andere hoofdtrainer te proberen. Het resterende programma biedt nog mogelijkheden en hopelijk kan een nieuwe dynamiek ervoor zorgen dat de spelersgroep het nog om kan draaien.”

NAC hoopt snel een opvolger van Van der Gaag aan te wijzen. Voorlopig nemen de assistent-trainers de leiding op zich. Vorig jaar eindigden de Bredanaren nog veertiende in de eredivisie.