Topman Warner Bros ontslagen vanwege seksschandaal

De 54-jarige Kevin Tsujihara wordt ervan beschuldigd de Britse actrice Charlotte Kirk aan filmrollen te hebben geholpen in ruil voor seks. Hij zou zijn daden hebben bekend.

Kevin Tsujihara werkte al 25 jaar voor Warner Bros.
Kevin Tsujihara werkte al 25 jaar voor Warner Bros. Foto Jae C. Hong/AP

De topman van televisie- en filmproductiebedrijf Warner Bros, Kevin Tsujihara, is ontslagen vanwege een seksschandaal. Dat meldt persbureau AP maandag. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij actrice Charlotte Kirk aan filmrollen hielp in ruil voor seks.

Volgens de baas van WarnerMedia, John Stankey, zou de 54-jarige Tsujihara zijn fouten hebben toegegeven. Hij noemde het ontslag van Tsujihara in het belang van het bedrijf. “Kevin heeft in de afgelopen 25 jaar een grote bijdrage geleverd aan het succes van de studio”, zei Stankey, aldus AP. “Kevin geeft toe dat zijn fouten niet stroken met de leiderschapsverwachtingen van het bedrijf en dat deze van invloed kunnen zijn op het bedrijf.”

Eerder deze maand begon Warnermedia een onderzoek naar de handelingen van Tsujihara nadat het Amerikaanse tijdschrift Hollywood Reporter met de beschuldigingen naar buiten kwam. Tsujihara zou sinds 2013 jarenlang sms-contact onderhouden met de Britse actrice Kirk (26), die onder meer in de films How to Be Single (2016) en Ocean’s 8 (2018) speelde. In ruil voor een seksuele relatie zou Tsujihara de actrice introduceren bij invloedrijke personen.

Tsujihara is een van de tientallen mannen die in de afgelopen jaren zijn beticht van seksueel wangedrag. De aanklachten volgden op beschuldigingen tegen filmproducent Harvey Weinstein. Dat leidde in 2017 tot wereldwijde bekendheid van de #MeToo-beweging.