Natuurgebied

Wandelaars gewond door aanval taurossen, runderen verwijderd

Twee wandelaars zijn zaterdag gewond geraakt door een aanval van twee taurossen in het Brabantse natuurgebied de Maashorst. Een van hen brak haar enkel. Beide slachtoffers zijn in het ziekenhuis behandeld. Ecoloog Leo Linnartz van ARK Natuurontwikkeling zegt dat de runderen vermoedelijk geïrriteerd zijn geraakt door een hond van een andere bezoeker van het natuurgebied. De kudde oerrunderen was bovendien extra waakzaam vanwege de geboorte van een jong kalf, afgelopen week. „De wandelaars zijn daar het slachtoffer van geworden. Hun valt niks te verwijten.” ARK Natuurontwikkeling is ingeschakeld om van de Maashorst een wildernisgebied te maken. De organisatie is geschrokken. De zes volwassen runderen en het kalf zijn zondag gevangen en uit het gebied gehaald. (ANP)