Italië

Opnieuw schiet ING tekort bij toezicht op witwassen

De Italiaanse tak van ING zal de komende tijd geen nieuwe klanten aannemen, omdat het toezicht op witwassen gebrekkig is. De bank is berispt door Banca d’Italia, de centrale bank van het land, die tussen oktober 2018 en januari 2019 fouten constateerde in de controle door de bank. Dit komt bovenop het programma dat in september al is opgetuigd om witwaspraktijken op rekeningen van de bank tegen te gaan. ING kwam toen in diskrediet toen bleek dat de Nederlandse bank een miljoenenschikking had getroffen wegens „ernstige nalatigheid” bij witwaspraktijken. ING Italy heeft volgens persbureau Bloomberg ruim negenhonderd medewerkers en meer dan een miljoen klanten. Vorig jaar behaalde de tak van de bank een omzet van 231 miljoen euro. (NRC)