Eredivisie

PSV verstevigt koppositie na moeizame zege in Venlo

Door de nederlaag van Ajax bij AZ heeft PSV, dat zondag met de nodige moeite won van VVV-Venlo (0-1), zijn positie aan de kop van de ranglijst verstevigd.

PSV ontsnapte in Venlo maar net aan puntenverlies dankzij een treffer van Hirving Lozano in de 85ste minuut. Het verschil met Ajax is nu vijf punten. Over twee weken speelt PSV in Amsterdam tegen de nummer twee van de eredivisie.

Het elftal van trainer Mark van Bommel, dat speelde zonder de gepasseerde Jorrit Hendrix, had het lastig in Venlo. Doelman Lars Unnerstall, door PSV verhuurd aan VVV, onderscheidde zich bij doelpogingen van Angeliño en Steven Bergwijn. VVV was via Peter van Ooijen ook gevaarlijk. Met Donyell Malen als vervanger van Mohammed Ihattaren werd het er bij PSV na rust niet beter op. Na gelijke spelen tegen FC Emmen (2-2), FC Utrecht (2-2), sc Heerenveen (2-2) en Feyenoord (1-1) leek PSV voor de vijfde keer na de winterstop punten te laten liggen. Maar de Mexicaanse spits Lozano redde zijn ploeg, waarna Denzel Dumfries de bal ook nog van de lijn haalde.

Voor NAC Breda wordt de situatie met de week somberder. De hekkensluiter verloor zaterdag thuis met maar liefst 4-0 van FC Utrecht. Directe concurrent De Graafschap verraste ondertussen met een overwinning in Friesland op sc Heerenveen: 0-3. (NRC)