Duitse bankensectorDeutsche Bank en Commerzbank nu formeel in fusiegesprekken

Deutsche Bank is met de kleinere Duitse concurrent Commerzbank in gesprek over een eventuele fusie. Zondag liet de Duitse bank weten dat er wordt gekeken naar „strategische opties” die voor de bank tot groei moeten leiden. Wat naast de fusiebesprekingen de andere opties zijn, werd niet bekendgemaakt.

Lees ook: De lamme moet de blinde helpen in de Duitse bankenwereld

Er wordt al langere tijd gespeculeerd over een samengaan van de twee financiële instellingen. De Duitse overheid stuurt achter de schermen al een tijd aan op een fusie. Zo stelde de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz (SPD) eerder dat de regering daarbij „een begeleidende rol” wil spelen. Deutsche Bank is de grootste financiële instelling van het land. Het leed tot 2018 drie jaar achter elkaar verlies en is nog steeds niet volledig hersteld van de laatste financiële crisis. (NRC)