Achtjarig meisje doodgestoken in Maasstad Ziekenhuis

Rotterdam Het meisje werd vrijdag vermoedelijk naar het ziekenhuis gebracht door haar vader, en daar vervolgens neergestoken door hem.

Het Maasstad Ziekenhuis.
Het Maasstad Ziekenhuis. Foto ANP

De vader van het 8-jarig meisje dat vrijdag in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam vermoedelijk door hem is doodgestoken, wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet bepalen of de man langer blijft vastzitten. Dat laat een woordvoerder van de politie zondag weten.

De politie maakte zaterdagmiddag bekend dat het meisje is aangetroffen op de afdeling radiologie, die naast de ingang van het ziekenhuis is gevestigd. De 41-jarige man uit Hoogvliet heeft vermoedelijk zijn dochter bij het ziekenhuis binnengebracht en haar daar gedood. Hij werd vrijdagavond aangehouden.

De directie van het ziekenhuis liet weten dat het meisje geen patiënt was toen ze werd neergestoken, en dus ook niet was opgenomen. De verdachte zou eerder op de dag al in het ziekenhuis zijn geweest met zijn dochter, maar ze zouden even later weer samen zijn vertrokken.

Camera’s

De leiding van het ziekenhuis zegt in een verklaring het „afschuwelijk te vinden wat er vrijdagavond gebeurd is in ons ziekenhuis” en mee te leven met de nabestaanden van het meisje. „De betrokken medewerkers en hun collega’s zijn erg aangeslagen. Wij bieden alle betrokkenen ondersteuning aan en ook komende dagen is er nazorg voor hen geregeld”, aldus de raad van bestuur in een verklaring. „Andere bezoekers of patiënten zijn, voor zover wij nu weten, niet geconfronteerd met wat er gebeurd is.”

Een deel van het ziekenhuis is voor iedereen toegankelijk. Er hangen op veel punten camera’s. De beelden van vrijdag zijn overgedragen aan de politie voor het onderzoek. Het vermoedelijke wapen is inmiddels veiliggesteld.

Het crisisteam van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond alarmeerde de politie kort na 20.00 uur omdat het zich ernstig zorgen maakte over het welzijn van het meisje. Even later zouden de man en zijn dochter weer zijn teruggekomen in het ziekenhuis. Om 21.30 uur meldde de man zich en vertelde hij de politie waar zijn dochter lag. Agenten troffen het meisje vervolgens zwaargewond aan. Ondanks reanimatie en een spoedoperatie overleed zij. Waarom de man en zijn dochter in het ziekenhuis waren is niet duidelijk.

De politie wil graag in contact komen met mensen en instanties die het gezin kennen of hebben gekend. Een woordvoerster van de Rotterdamse Jeugdbescherming liet weten dat het gezin niet bekend was bij deze instantie, maar dat ze waren gealarmeerd door Veilig Thuis, een instelling die zich bezig houdt met huiselijk geweld.