Opinie

Een belangrijke week voor de Brexit - alweer

Week van de hoofdredactie Afgelopen week gebeurde er veel rond de Brexit. Toch zijn we weinig wijzer.

Foto Foto Neil Hall/EPA

Het begint langzaam een cliché te worden, maar afgelopen week was het toch echt een cruciale week voor de Brexit. Woensdagavond veegde het Britse Lagerhuis een No Deal-scenario van tafel, donderdagavond stemden diezelfde Britse volksvertegenwoordigers voor uitstel van de Brexit. Een scenario waarmee het land tijd koopt maar feitelijk niets opschiet, concludeerde onze correspondent Melle Garschagen.

Wat nu? De deal die Theresa May sloot met de EU dan maar? Of toch een nieuw referendum? Zij die nog vol zelfvertrouwen durven te voorspellen wat er nu gaat gebeuren zijn ook op de NRC-redactie inmiddels in de minderheid. De EU wordt in al dit rumoer ondertussen sterker en sterker. Misschien, zo zegt men daar, is het maar beter dat de Britten gewoon gaan, zoals NRC-columnist Caroline de Gruyter onlangs beschreef in een mooi en goed gelezen essay.

 

Daarover gesproken: in onze leescijfers zien we dat u, de lezer, nog steeds zeer geïnteresseerd blijft in de Brexit. Veel van de stukken die we maken halen onze dagelijkse top-20 van best gelezen stukken, die wij elke dag rondsturen op de redactie.

 

Het blijft voor ons een dagelijkse uitdaging om de Brexit zowel voor lezers die het onderwerp goed volgen als voor hen die net instappen begrijpelijk te maken. Dat proberen we met onze wekelijkse nieuwsbrief, speciale Brexit-podcasts, vraag/antwoord-sessies, dit vrij bizarre Brexit-beslisschema, of gewoon met goede stukken en columns, waar onze correspondent deze week de Professor Herman Wekkerprijs voor ontving.

 

Het kan natuurlijk altijd beter. Daarom horen we graag uw mening over onze Brexit-verslaggeving.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.