Man aangehouden op verdenking van moord dochter (8) in ziekenhuis

Het achtjarige meisje overleed vrijdag in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis aan haar verwondingen. Vermoedelijk werd zij in het ziekenhuis neergestoken.

Foto ANP GINOPRESS

In het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis is vrijdag een achtjarig meisje overleden, nadat zij in het ziekenhuis was neergestoken. De politie heeft de vader van het meisje aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man uit Hoogvliet. Hij wordt ervan verdacht zijn dochter in het ziekenhuis om het leven te hebben gebracht.

Agenten doen uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis en bij de woning van de verdachte. De man zit vast en wordt verhoord. Er is nog veel onduidelijk rond de dood van het meisje, meldt de politie.

De man heeft vermoedelijk zijn dochter bij het ziekenhuis binnengebracht en haar daar ook gedood. De directie van het ziekenhuis heeft zaterdagmiddag laten weten dat het meisje geen patiënt was toen ze werd neergestoken, en dus ook niet was opgenomen. De verdachte zou eerder op de dag al in het ziekenhuis zijn geweest met zijn dochter, maar ze zouden even later weer samen zijn vertrokken.

Het crisisteam van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond alarmeerde de politie kort na 20.00 uur omdat het zich ernstig zorgen maakte over het welzijn van het meisje. Even later zouden de man en zijn dochter weer zijn teruggekomen in het ziekenhuis. Om 21.30 uur meldde de man zich en vertelde hij de politie waar zijn dochter lag. Agenten troffen het meisje vervolgens zwaargewond aan. Ondanks reanimatie en een spoedoperatie overleed zij. Waarom de man en zijn dochter in het ziekenhuis waren is niet duidelijk.