Stakingsdag

Maandagochtend minder treinen en minder ov in steden

Maandag rijden er in de vroege ochtend naar verwachting veel minder treinen van de NS. De vakbonden FNV, CNV en VVMC organiseren een staking die tot 7.06 uur duurt. De staking is onderdeel van een landelijke actiedag van de vakbonden voor een beter pensioen. Er wordt die ochtend ook gestaakt in het Limburgse streekvervoer en bij het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ook op de snelwegen ontstaat mogelijk verkeersoverlast. Vanuit een aantal plekken in het land zullen ambulances en politieauto’s over de volle breedte van de weg met 66 kilometer per uur naar Den Haag rijden. Die snelheid is een verwijzing naar de AOW-leeftijd, die de bonden willen bevriezen op 66 jaar. Nu is de AOW-leeftijd 66 jaar en vier maanden, en wettelijk is vastgelegd dat die meestijgt met de gemiddelde levensverwachting. (NRC)