In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Vrouwen worden behandeld op de oncologie-afdeling van het ziekenhuis van Taez, in de Jemenitische hoofdstad Sana'a.
Foto Ahmad Al-Basha / AFP
Beveiligingsbeambten houden de wacht bij de bijeenkomst van het Nationaal Volkscongres in Beijing. Het Chinese parlement kwam in de afgelopen twee weken samen voor de jaarlijkse zitting. Daarbij kwamen zo'n 3.000 gedelegeerden uit het hele land bij elkaar.
Foto Wu Hong / EPA
Woensdag vond de 34ste editie van de toerski-race Pierra-Menta plaats in Arêches-Beaufort. Bij deze bergsport mag geen gebruik worden gemaakt van skiliften: de skiërs moeten zelf de berg oplopen, in dit geval in de Franse Alpen.
Foto Jeff Pachoud / AFP
Inwoners van de Syrische stad Idlib, die nu nog in handen is van anti-regeringsrebellen, zijn naar de plek gekomen waar door bombardementen huizen en andere gebouwen zijn verwoest.
Foto Omar Haj Kadour / AFP
Deze vrouw verloor een familielid bij de vliegtuigcrash van Ethiopian Airlines. Daarbij kwamen vorig weekend alle inzittenden - 157 mensen - om toen het vliegtuig neerstortte nabij Addis Abeba. Meerdere landen hebben inmiddels het model, een nieuwe Boeing 737 Max 8, uit hun luchtruim geweerd.
Foto Mulugeta Ayene / AP
Deze mensen zijn door ordetroepen gearresteerd in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. Ze zouden hebben geprobeerd winkels en supermarkten te plunderen tijdens de stroomstoring die meerdere dagen aanhield in het gehele land.
Foto Ivan Reuters / Reuters
Die 'black-out' verstoorde in heel Venezuela het dagelijkse leven. Zo was de drinkwatervoorziening uitgevallen en moesten mensen op zoek naar water, dat ze haalden uit openbare fonteinen of natuurlijke bronnen - zoals hier bij een afvoersysteem dat naar de rivier de Guaire leidt.
Foto Juan Barreto / AFP
In DR Congo, waar al maanden een ebola-uitbraak heerst, wordt gewerkt aan publieke educatie om mensen te informeren over de verspreiding van de ziekte. Techneut Germain Kasereka bouwde in de stad Butembo, in het noordoosten van het land, een automatische handen-wasser. Ebola wordt verspreid als mensen met een besmetting anderen aanraken: als niemand zonder de kraan aan te raken zijn of haar handen kan wassen, wordt het risico van verspreiding van het virus verkleind, zo hoopt Germain.
Foto John Wessels / AFP
Franse wetenschappers doen veldonderzoek in Madre de Dios, een archipel bij het zuiden van Chili. Eerder deze maand vroeg de Chileense overheid voor dit gebied een speciale, beschermde status aan bij de VN-organisatie UNESCO. De archipel heeft een uniek landschap en leefklimaat - met gletsjers en zware tropische regenval - en behoort volgens de Chilenen daarom te worden gezien als werelderfgoed.
Foto Ho / Centre Terre Association / AFP
In Chili wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van 'schone' energie. Dit is het vlaggenschip van die nationale ambitie: Cerro Dominador, Zuid-Amerika's eerste 'thermosolar' energiecentrale, een veld vol zonnepanelen.
Foto Ho / Cerro Dominador / AFP
Wielrenner Warren Barguil wordt langs de weg verzorgd, na een zware val in de wedstrijd Parijs-Nice. De Fransman kwam maandag, tijdens de tweede etappe van de koers, ten val in de buurt van Bellegarde. Hij heeft daarbij een nekwervel verstuikt.
Foto Anne-Christine Poujoulat / AFP
Maandag sloten orthodoxe Grieken de carnavalsperiode af met traditionele 'meel-aanvallen' in de stad Galaxidi. Sommige deelnemers gebruiken de casco's van oude televisietoestellen als 'masker'.
Foto Aris Messinis /AFP
Deze albino-wallaby, veilig in de draagzak van zijn moeder, werd een maand geleden geboren in de dierentuin van Děčín, in Tsjechië.
Foto Filip Singer / EPA
Bij verkiezingen in Noord-Korea kan er maar één de winnaar zijn - maar deze stemgerechtigden in Pyongyang gingen afgelopen zondag toch in de rij staan om hun stem uit te brengen.
Foto Ed Jones / AFP
Op een school voor basis- en middelbaar onderwijs in de buurt van de stad São Paulo kwamen woensdag zeker zeven mensen om bij een schietpartij. Twee mannen richtten een bloedbad aan in de school; zeker vijf van de dodelijke slachtoffers waren leerlingen.
Foto Sebastiao Moreira / EPA