49 doden bij terreuraanslagen op moskeeën in Christchurch

Foto Martin Hunter / Reuters

Bij aanslagen op twee moskeeën in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch zijn ten minste 49 doden gevallen. Dat meldde de lokale politie op een persconferentie. Tientallen mensen raakten gewond, zeker twintig zijn er slecht aan toe. Niet eerder was er in Nieuw-Zeeland een aanslag van deze omvang. Er zijn vier verdachten gearresteerd: drie mannen en een vrouw. Een van de mannen, de uit Australië afkomstige Brenton Tarrant (28), zou de schutter zijn geweest. Hij is aangeklaagd voor moord. Hij lijkt een rechts-extremistisch motief te hebben gehad. De schutter heeft zijn daad live gestreamd op Facebook. Het platform heeft de video verwijderd, evenals de profielen van de schutter. De beelden gaan niettemin rond op internet. De schietpartijen vonden plaats tijdens het vrijdaggebed, waardoor het druk was in beide gebedshuizen. Foto Martin Hunter / Reuters