Intertoys sluit nog eens tientallen winkels

Na de overname van speelgoedwinkel Intertoys vorige week was al duidelijk geworden dat er negentig winkels dichtgaan. Daar komen er nog eens ruim zestig bij.

Bij de winkels die gaan sluiten, wordt een opheffingsuitverkoop gehouden.
Bij de winkels die gaan sluiten, wordt een opheffingsuitverkoop gehouden. Foto Robin Utrecht/ANP

Speelgoedketen Intertoys gaat nog eens tientallen winkels sluiten. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Vorige week was al bekend geworden dat 90 van de in totaal 386 winkels dicht gingen. Daar komen er nu nog ruim 60 bij. De winkels sluiten uiterlijk over twee maanden hun deuren.

Intertoys ging vorige maand failliet. Vorige week maakten de curatoren bekend dat de Portugese investeerder Green Swan een doorstart met de speelgoedketen maakt. Toen werd ook duidelijk dat 90 winkels gingen sluiten. Mogelijk zouden het er nog meer worden, zei Intertoys toen al, afhankelijk van hoe de onderhandelingen verder zouden verlopen.

Lees ook: De Portugese opkoper van Intertoys is op strooptocht

Toen Intertoys bankroet ging, had het 386 winkels. 286 daarvan waren eigen filialen, de andere honderd werden gerund door franchisenemers. Zij vielen buiten het faillissement. De franchisenemers moesten in gesprekken met Green Swan zelf beslissen of ze mee zouden doen aan de doorstart.

De curatoren zeiden eerder dat zo’n 1.000 tot 1.500 banen bij Intertoys behouden zouden blijven. Het “exacte aantal” zou later duidelijk worden, als de onderhandelingen achter de rug waren. Een woordvoerder van Intertoys zegt nog geen verdere duidelijkheid te kunnen geven over het precieze aantal banen dat zal verdwijnen.