Podcast

Onbehaarde Apen: Wie waren de laatste Middeleeuwers?

Een donkere duizend jaar, waarin ridders om jonkvrouwen vochten, de kerk en de koning heilig waren en veldslagen werden afgewisseld met periodes van vreselijke ziekte. Maar waren de Middeleeuwen echt zo bar en boos? En hoe eindigt deze periode?

Ridders, kastelen, jonkvrouwen: aan clichés over de Middeleeuwen geen gebrek. Maar zijn die duizend jaar wel zo makkelijk samen te vatten? En waar komt de term ‘Middeleeuwen’ vandaan? In deze aflevering van Onbehaarde Apen hoor je alles over deze duistere periode en zoomen we in op een van de laatste Middeleeuwse rijken: Bourgondië, waarin de Middeleeuwen hoogtij vieren en een nieuwe tijd zich lijkt aan te dienen.

Luister ook de alevering van Onbehaarde Apen over het Romeinse Rijk: Waarom Rome niet in één dag viel.