Voetbal

Gevluchte voetballer uit Bahrein krijgt Australisch paspoort

De gevluchte voetballer Hakeem al-Araibi heeft een Australisch paspoort gekregen. Dat gebeurde een maand na een langdurige detentie in Thailand. De 25-jarige speler van Pascoe Vale FC vroeg in 2014 politiek asiel aan in Australië. Hij was uit zijn geboorteland Bahrein gevlucht, waar hij international was en bij verstek tot tien jaar gevangenisstraf was veroordeeld. Hij zou er een politiebureau hebben vernield. Al Araibi stond bekend als tegenstander van het regime in zijn land. Hij ging in Australië voetballen en kreeg daar in 2017 een vluchtelingenstatus. Hij werd eind november opgepakt in Thailand. Bahrein wilde dat hij zou worden uitgeleverd, zodat hij zijn straf kon uitzitten. Een maand geleden werd dat verzoek onder zware politieke druk ingetrokken, waarna de voetballer naar Australië terugkeerde. (ANP)