Tennis

Kiki Bertens laat in Indian Wells kans op hogere plek op ranglijst glippen

Kiki Bertens in Indian Wells.
Kiki Bertens in Indian Wells. Foto AFP

Kiki Bertens heeft op het prestigieuze Masters-toernooi van Indian Wells een kans laten liggen om mogelijk verder op de wereldranglijst te stijgen. Of op z’n minst een grotere buffer aan punten mee te nemen naar komende toernooien waar ze veel te verdedigen heeft.

Bertens verloor in de vierde ronde na een meeslepend lang gevecht in drie sets van de Spaanse Garbiñe Muguruza: 7-5, 1-6, 4-6.

Bertens (27), nummer zeven van de wereld, haalde nooit eerder de vierde ronde van het toernooi. Vorig jaar verloor ze in de tweede ronde van Serena Williams.

Tegen Muguruza begon Bertens weifelend. De Spaanse was twee jaar geleden nog de nummer een van de wereld, won in 2016 Roland Garros en in 2017 Wimbledon, maar is inmiddels na mindere perioden afgezakt naar plek twintig. Als ze in vorm is, kan ze met harde slagen domineren, maar ze stapelt net zo goed fout op fout. De Spaanse begon sterk, maar verloor aan het einde van de eerste set de controle en moest die aan Bertens laten.

Bertens werd in de tweede set, mede dankzij veel fouten, overrompeld door Muguruza. In de derde set ging het spel wederom op en neer, maar sloeg Muguruza meteen toe op haar eerste matchpoint, in de servicegame van Bertens.

Bertens, die door haar plek in de vierde ronde wel 110 punten voor de ranglijst verdient, zal waarschijnlijk niet gaan stijgen op de ranglijst en kan zelfs een plaatsje zakken.

Bertens kon aan het begin van dit jaar profiteren van mindere prestaties op toernooien het jaar eerder. Maar nu komen er toernooien aan waar ze meer punten te verdedigen heeft. Eerst Miami, volgende week, waar ze in 2018 de derde ronde haalde. Daarna Charleston, het toernooi dat ze vorig jaar won.