Maatregelen

Vorig jaar opnieuw minder zelfdodingen op het spoor

Het aantal zelfdodingen op het spoor is in 2018 voor het derde jaar op rij afgenomen, zo heeft spoorbeheerder ProRail bekendgemaakt. Waar in 2017 215 mensen zichzelf op het spoor van het leven beroofden, waren dat er vorig jaar nog 194 – een daling van circa 10 procent. Volgens ProRail is de daling toe te schrijven aan maatregelen die het bedrijf de afgelopen jaren samen met NS heeft ingezet. Zo zijn er op risicolocaties hekken langs het spoor geplaatst, camera’s opgehangen, schriklichten geïnstalleerd en matten neergelegd die het moeilijk maken de rails op de lopen. Ook staan er op sommige plekken borden van de stichting 113 Zelfmoordpreventie. (NRC)

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. 0900-0113 of www.113.nl.