Hoe meer je ziet, hoe beter

Het ziekenhuis is een samenleving op zich, soms zelfs een tijdelijk ‘thuis’. Fotograaf Daniel Niessen legt vast wie er werken.

Foto Daniel Niessen

Marc Romijn (54) is nu zeventien jaar radioloog, waarvan bijna zeven in de Maartenskliniek in Nijmegen. Het mooiste aan zijn vak? Dat de echo’s, röntgenfoto’s en MRI-scans die Romijn en zijn team maken zo belangrijk zijn voor de patiënten. „Wat wij vinden op de scans, is bepalend voor de diagnose. Dus hoe meer we vinden, hoe beter. En door de snelle technologische ontwikkeling kán er ook veel meer.”

Elke dag, vlak na de lunch, is er een half uur waarin het hele team bij elkaar komt om „lastige vragen” onderling te bespreken – een aangeboren afwijking, complicaties. „Voor de artsen in opleiding is dat heel interessant.”