Drents museum wint prestigieuze publieksprijs

Het museum won in New York de publieksprijs van de prestigieuze Global Fine Art Awards.

Het Drents Museum.
Het Drents Museum. Foto Marcel Antonisse/ANP

Het Drents Museum heeft dinsdag in de Amerikaanse stad New York de publieksprijs van de prestigieuze Global Fine Art Awards gewonnen. Deze awards worden beschouwd “als de Oscars binnen de museumwereld”, aldus het Drents Museum.

Twitter avatar DrentsMuseum Drents Museum HOERA! Wij hebben de Youniversal Award gewonnen! Met onze Iran-tentoonstelling zijn wij de winnaar van publieksprijs van de prestigieuze Global Fine Art Awards (GFAA). Wij danken iedereen die heeft geholpen deze award naar Assen te halen. https://t.co/fxkpuvnSDZ https://t.co/ogpjOJ5ARJ

Het museum won de prijs met de tentoonstelling Iran, Bakermat van de beschaving. De directeur van het museum Harry Tupan bedankt in een verklaring het “trouwe publiek” voor het binnenhalen van de prijs. Het museum was genomineerd met 93 anderen.

De tentoonstelling trok 115.000 bezoekers en toonde met tweehonderd unieke vondsten uit het nationale museum in de Iraanse hoofdstad Teheran “het verhaal van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld”, aldus het museum. Vorig jaar won het Fries Museum de prijs voor de tentoonstelling Alma-Tadema, klassieke verleiding.