Champions League

Juventus naar kwartfinale dankzij hattrick Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft Juventus met een hattrick naar de kwartfinale van de Champions League geleid. Dankzij de doelpunten van de 34-jarige Portugees won de Italiaanse koploper dinsdagavond in Turijn met 3-0 van Atlético Madrid. Drie weken geleden verloor Juventus de wedstrijd in Spanje nog met 2-0.

Ronaldo had dit seizoen pas één doelpunt gemaakt in de Champions League, maar stond op toen het nodig was. Hij scoorde met twee kopballen en benutte een strafschop, die scheidsrechter Björn Kuipers in de slotfase toekende aan de Italianen.

Het was voor Ronaldo zijn achtste hattrick in de hoogste Europese clubcompetitie, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Lionel Messi. Ronaldo, die het toernooi al vijf keer won met Real Madrid, is met 124 doelpunten in 160 wedstrijden topscorer aller tijden in de Champions League.

Manchester City bereikte de kwartfinale met speels gemak. De koploper uit Engeland won de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 met liefst 7-0, nadat de wedstrijd in Duitsland al met 3-2 werd gewonnen. Het eerste doelpunt werd gemaakt uit een strafschop, na een overtreding van Jeffrey Bruma. Leroy Sané was met één doelpunt en drie assists de beste speler bij City, dat voor het tweede jaar op rij kwartfinalist is.

Vorige week plaatsten Manchester United en Tottenham Hotspur zich al voor de kwartfinale. Daar kan woensdagavond met Liverpool, dat in München tegen Bayern speelt, een vierde Engelse club bij komen. De heenwedstrijd eindigde in 0-0.

Vrijdag is de loting voor de kwartfinales, waar Ajax zich vorige week voor het eerst sinds 2003 voor plaatste. Er wordt dan bovendien direct geloot voor de halve finales. (ANP/NRC)