Armin van Buuren maakt debuut op Pinkpop

De dj wordt verantwoordelijk voor de afsluitende show op zondag. Ook Lenny Kravitz, Anouk en Krezip treden in Landgraaf op tijdens het Pinksterweekend.

Dj Armin van Buuren treedt dit jaar voor de eerste keer op op Pinkpop.
Dj Armin van Buuren treedt dit jaar voor de eerste keer op op Pinkpop. Foto Piroschka van de Wouw/ANP

Dj Armin van Buuren treedt dit jaar voor het eerst op tijdens Pinkpop. Dat heeft de organisatie van het muziekfestival woensdagmiddag bij de traditionele perspresentatie van de volledige line-up in Paradiso in Amsterdam bekendgemaakt. Van Buuren zal de zondagavond afsluiten.

Op zaterdag kunnen de festivalgangers in Landgraaf onder meer Golden Earring, Davina Michelle, Mumford & Sons en Anouk zien optreden. Voor Anouk wordt het de zevende keer dat zij daar op het podium staat. Daarmee is zij de enige artiest die dat ooit heeft gedaan.

Lees ook Fleetwood Mac is al vijftig jaar een knipperlicht

Vijftigste editie

Op zondag treden voor Armin van Buuren onder anderen Lenny Kravitz, Bastille, Krezip en Ilse DeLange op. Op Tweede Pinksterdag, de maandag, verschijnen onder meer Fleetwood Mac, Nielson, Kylie Minogue en Major Lazer op het podium.

De organisatie heeft ook een “cadeau” voor de bezoekers. Ter ere van de vijftigste verjaardag worden de festivalcampings een avond eerder geopend. Pinkpop begint op zaterdag 8 juni en wordt op maandag 10 juni afgesloten. De kaartverkoop voor het festival gaat zaterdag 16 maart van start.