Tien doden bij schietpartij basisschool in São Paulo

Twee schutters zouden de school zijn binnengegaan en het vuur hebben geopend, op het moment dat de les begon.

De autoriteiten in São Paulo bevestigen dat de twee jonge schutters na de schietpartij op de school zichzelf hebben neergeschoten.
De autoriteiten in São Paulo bevestigen dat de twee jonge schutters na de schietpartij op de school zichzelf hebben neergeschoten. Foto Mauricio Sumiya/AP

Bij een schietpartij op een basisschool in São Paulo zijn woensdagochtend lokale tijd tien mensen omgekomen, onder wie zes kinderen en twee docenten. Dat meldt persbureau AP. De twee jonge schutters zouden zichzelf vervolgens hebben doodgeschoten. Nog eens 17 anderen, van wie de meesten kinderen, zijn volgens persbureau Reuters gewond geraakt bij de schietpartij.

De autoriteiten in São Paulo bevestigen dat het om een schietpartij gaat op de Professor Raul Brasil basisschool in São Paulo. De gouverneur van de stad, João Doria, laat op Twitter weten dat de slachtoffers ‘wreed zijn vermoord’. De daders zouden begin twintig zijn.

Gezichtsmaskers

Een onbekende ooggetuige vertelde aan een lokale krant dat een schutter buiten de school het vuur opende, en vervolgens de school binnenging op het moment dat de les begon. Daar zouden de twee schutters opnieuw het vuur hebben geopend. De politie meldt dat de twee jongvolwassen daders gezichtsmaskers droegen. Ze zouden vuurwapens, messen en kruisbogen bij zich hebben gedragen.

Brazilië staat bekend als een zeer gewelddadig land, maar schietpartijen op scholen zijn ongewoon. De laatste grote schietpartij op een school in het land dateert van 2011, toen 12 kinderen werden doodgeschoten door een voormalig scholier van een school in Rio de Janeiro. Woensdag lijken de daders geen ex-leerlingen te zijn.