In beeld

Wanhopige Venezolanen zoeken oplossingen voor chaos door stroomuitval

Grote delen van Venezuela zitten al sinds donderdag zonder stroom. Het openbare leven is compleet verstoord, onder meer scholen en winkels zijn gesloten. Ook zijn er zeker twintig doden gevallen door stroomuitval in ziekenhuizen.

Sinds afgelopen donderdag wordt Venezuela geteisterd door een grote stroomstoring. De 'apagon' heeft tot chaotische situaties geleid in onder andere ziekenhuizen, het openbaar vervoer en op scholen. Er zijn zeker twintig patiënten om het leven gekomen.
Foto Ronaldo Schemidt/AFP
Een nierpatiënt wordt behandeld in een ziekenhuis in San Cristobal. In dit ziekenhuis wordt stroom gegenereerd door generatoren, maar niet alle ziekenhuizen en klinieken beschikken over deze apparatuur.
Foto Carlos Eduardo Ramirez/Reuters
Tientallen Venezolanen vullen flessen en emmers met water uit een afvoerkanaal in de hoofdstad Caracas. Door de stroomstoring is er geen stromend water meer te krijgen.
Foto Juan Barreto/AFP
Ook deze man heeft jerrycans gevuld met water uit een afvoerkanaal.
Foto Juan Barreto/AFP
In Caracas gingen demonstranten zondag de straat op om te protesteren tegen het regime van president Nicolás Maduro.
Foto Ronaldo Schemidt/AFP
Maandag vonden explosies plaats bij een afdeling van het elektriciteitsbedrijf Corpoelec in Caracas. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de ontploffingen is.
Foto Yuri Cortez/AFP
Venezolanen verlichten hun huizen met kaarsen.
Foto Matias Delacroix/AFP
Drie mannen tappen benzine uit een auto in Caracas.
Foto Ronaldo Schemidt/AFP
Een vrouw heeft een tas gevuld met voedsel op een geplunderde straatmarkt in de Venezolaanse hoofdstad.
Foto Ronaldo Schemidt/AFP
Winkels en bedrijven kunnen niet open vanwege de storing. Op de foto een stilstaande roltrap in een winkelcentrum in Caracas.
Foto Cristian Hernandez/AFP
Op veel plekken in Venezuela is door de storing geen mobiel bereik meer. Deze man gebruikt zijn mobiele telefoon op een snelweg, waar nog wel contact met de buitenwereld kan worden gelegd.
Foto Matias Delacroix/AFP
Een Venezolaanse vrouw drinkt een kopje thee in haar donkere woning in Caracas.
Foto Cristian Hernandez/AFP
Een vrijwilliger onderzoekt of klompen vlees nog goed zijn. Een restaurant in Caracas maakt 'arepas', een lokale specialiteit, van al het vlees dat niet meer ingevroren kan worden.
Foto Ariana Cubillos/AP
Door hyperinflatie is er al tijden nauwelijks contant geld te krijgen in Venezuela. De inwoners betalen gewoonlijk met hun betaalpas of via telefonische overschrijvingen aan de kassa. Nu dit niet mogelijk is, keren zij terug naar de pinautomaat.
Foto Cristian Hernandez/AFP
Drie mannen duwen een auto naar een van de weinige benzinestations die een generator heeft.
Foto Eduardo Verdugo/AP
In Caracas zijn verschillende supermarkten en winkels geplunderd door wanhopige Venezolanen.
Foto Juan Barreto/AFP