‘Tax free’

KLM staakt verkoop belastingvrije producten in vliegtuig

Luchtvaartmaatschappij KLM stopt definitief met de verkoop van belastingvrije producten aan boord van haar vliegtuigen. Op Europese vluchten komt er vanaf juli een einde aan deze wijze van verkopen. Vanaf begin 2020 geldt dit ook voor de intercontinentale routes. Volgens KLM sluit deze manier van verkoop aan boord niet meer aan op de wensen van klanten. De luchtvaartmaatschappij wijst op de opkomst van online winkelen, waardoor consumenten gemakkelijk de laagste aanbieder kunnen vineden. Daarnaast zag KLM een groeiende concurrentie met het groeiende assortiment op luchthavens. Al tientallen jaren biedt KLM aan boord van haar vluchten ‘tax free’-artikelen aan. Het bedrijf onderzoekt nog of het op een andere manier producten kan verkopen aan reizigers. (ANP)