Man die agenten bedreigde met hakmes gedood in Etten-Leur

De man weigerde het mes weg te gooien en negeerde een waarschuwingsschot. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

Foto Koen van Weel/ANP

De politie heeft dinsdagochtend “een mogelijk verwarde” man neergeschoten in Etten-Leur. De inwoner van Etten-Leur bedreigde agenten met een hakmes en negeerde een waarschuwingsschot, aldus de politie. De 57-jarige man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De man zou eerder op de ochtend mensen op “een agressieve manier” benaderd hebben, schrijft de politie, die na een melding poolshoogte kwam nemen. De agenten troffen de man aan op de Muldersweg in de Brabantse plaats. Hij negeerde daar aanwijzigingen van agenten om zijn mes weg te werpen en bleef op hen afkomen.

Waarschuwingsschot

Nadat de man een waarschuwingsschot negeerde, werd hij neergeschoten. De man werd in zijn romp geraakt en was volgens politie nog aanspreekbaar toen hij per ambulance naar een ziekenhuis werd overgebracht. Hij overleeed later op de dag.

Burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur reageert op Twitter geschrokken en schrijft de ontwikkelingen te volgen en in contact te staan met de buurt en de politie. De Rijksrecherche doet onderzoek naar de rechtmatigheid van het wapengebruik. Het incident zelf wordt onderzocht door de recherche, die getuigen vraagt zich te melden.

Dit bericht is om 12:40 bijgewerkt. De man die werd neergeschoten is inmiddels overleden.