Amsterdam

Man (18) dreigde met schietpartij op school

De politie heeft afgelopen december een 18-jarige Amsterdammer opgepakt omdat hij had gedreigd met een schietpartij op een school. Dat bevestigde het Openbaar Ministerie maandag naar aanleiding van berichtgeving van tv-zender AT5. De man zit vast en moet volgende week donderdag voor de rechter verschijnen. Justitie meldt dat de verdachte op YouTube onder een filmpje heeft geschreven dat hij bezig was met het plannen van een school shooting. Hij had al een bivakmuts, messen en „een voorwerp dat makkelijk tot vuurwapen kon worden omgebouwd”, aldus een woordvoerder van het OM. Op de telefoon van de man vonden rechercheurs informatie over wapens en zelfmoord. Ook had hij filmpjes van schietpartijen op scholen in het buitenland en bomaanslagen. De man had het niet over een specifieke datum of een specifieke school. (NRC)