Alliantie

Gezamenlijk bestuur voor Renault, Nissan en Mitsubishi

De Frans-Japanse auto-alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi wil één gezamenlijk bestuur vormen. Dat bevestigt een woordvoerder van Renault. Het nieuwe bestuur moet de aansturing van de alliantie vergemakkelijken na de arrestatie van Carlos Ghosn in Japan, de voormalige topman van het samenwerkingsverband. Hij wordt verdacht van fraude. Twee in Nederland gevestigde holdings van de alliantie worden volgens bronnen opgedoekt. De samenwerkingsverbanden Renault-Nissan en Nissan-Mitsubishi hebben nu beide een Nederlandse firma. Die worden vervangen door een nieuw bedrijf dat naar verwachting geleid zal worden door de bestuursvoorzitter van Renault, Jean-Dominique Senard. Voor deze dinsdag is er een persconferentie aangekondigd. (ANP)