storm

Veel hinder van harde wind: code oranje, geen treinen in Limburg

Delen van Nederland hebben zondag hinder ondervonden van de eerste officiële storm van het jaar. Bij Vlissingen was er ’s middags sprake van een gemiddelde van windkracht 9. Het KNMI kondigde code oranje af voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. In Limburg kreeg de brandweer honderden meldingen binnen van omgewaaide bomen en muurtjes en weggewaaide dakpannen. In Geldrop raakte een man gewond doordat een boom op zijn auto belandde. De hardste windstoten werden volgens Weeronline gemeten in Scheveningen (121 kilometer per uur) en in het Limburgse Ell (120 kilometer per uur). Spoorvervoerder NS heeft in Limburg vanaf 15.00 uur alle treinverkeer stilgelegd. In Zeeland werd de Oosterscheldekering afgesloten voor alle verkeer (NRC).