Maleisië Indonesische verdachte moord op halfbroer Kim Jong-un vrijgelaten

Maleisië heeft een van de twee verdachten van de moord op de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag vrijgelaten. De rechtbank liet de aanklachten tegen de 26-jarige Indonesische Siti Aisyah vallen. Dat meldt persbureau Reuters. Ze werd met een 30-jarige Vietnamese vrouw verdacht van de moord in 2017 op Kim Jong-nam, halfbroer van Kim Jong-un. Ze zouden op de luchthaven van Kuala Lumpur zenuwgas in zijn gezicht hebben gespoten. De twee beweerden altijd onschuldig te zijn. Donderdag gaat het proces verder. De advocaat van de andere verdachte zal naar verwachting de rechter verzoeken ook alle aanklachten tegen haar te laten vallen. Op de dag van de moord ontvluchtten vier Noord-Koreaanse mannen het land. (NRC)