In beeld

De mooiste sportfoto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de mooiste sportfoto’s uit het wereldwijde aanbod. Deze keer onder andere shorttrack in Sofia, skeleton in Canada en ijshockey in Kenia.

Suzanne Schulting viert winst op de 3.000 meter bij de WK shorttrack. Ze werd in Bulgarije de eerste Nederlandse wereldkampioen.
Foto Christof Koepsel/Getty Images
De rugbyers van Engeland op weg naar het stadion voor de Six Nations-wedstrijd tegen Italië. Engeland won het duel met 57-14.
Foto Toby Melville/Reuters
In de Italiaanse neoklassieker Strade Bianche wordt het peloton geleid over tientallen kilometers stoffige, onverharde grindwegen rondom de oude stad Siena. Bij de vrouwen ging de zege zaterdag naar de Nederlandse Annemiek van Vleuten.
Foto Marco Bertorello/AFP
De Turkse shorttracker Firat Yardimc ligt in de kussens nadat hij tijdens de halve finale op de 1.500 meter is gevallen.
Foto Vassil Donev/EPA
De Taiwanese badmintonster Tai Tzu Ying in actie tijdens de halve finale van het All England Open in Birmingham. Ze verloor in de finale van de Chinese Chen Yufei.
Foto Oli Scarff/AFP
Toeschouwers vermaken zich in de bossen tijdens de wereldbeker langlaufen in het Noorse Holmenkollen.
Foto Tore Meek/EPA
De Italiaanse rugbyster Auro Muzzo haalt de Engelse Jess Breach naar de grond tijdens de Six Nations-wedstrijd, die Engeland met 55-0 won.
Foto Simon Galloway/AP
De piste waarop in Kranjska Gora (Slovenië) de wereldbeker alpineskiën werd gehouden.
Foto Borut Zivulovic/Reuters
Op de Mexicaanse grindwegen rond Silao werd de derde ronde van het wereldkampioenschap rallyrijden verreden.
Foto Alfredo Estrella/AFP
De 60-jarige legendarische Russische ijshockeyer Vjatsjeslav Fetisov terug op het ijs tijdens een milieubijeenkomst van de Verenigde Naties in Kenia.
Foto Yasuyoshi Chiba/AFP
Leslie Stratton uit Zweden tijdens de wereldkampioenschappen skeleton in Canada.
Foto Rich Lam/EPA