City-Pier-City

CPC Loop Den Haag afgelast wegens kou en harde wind

De organisatie van de CPC Loop stort het inschrijfgeld niet terug op de rekening van de 41.000 hardlopers die zondag wilden meedoen aan de halve marathon door Den Haag en Scheveningen. Directeur Mario Kadiks beraadt zich na de afgelasting, wegens de harde wind, wel op een compensatie voor de deelnemers, zo zei hij.

„In de algemene voorwaarden staat dat we bij een afgelasting het inschrijfgeld mogen houden”, zei Kadiks bij Omroep West. „We moeten de reeds gemaakte kosten eerst goed in kaart brengen, maar we denken wel aan een tegemoetkoming.”

Kadiks vreesde een onbeheersbare situatie als de 45ste editie van de CPC Loop zou doorgaan. „Het KNMI heeft code oranje ingesteld en verwacht windvlagen van 120 kilometer per uur. Bij windkracht 7 moet je tenten gaan ontruimen. Bovendien zou de gevoelstemperatuur van de hardlopers naar nul graden dalen. Kortom, de veiligheid van de deelnemers en de vele vrijwilligers kunnen we niet waarborgen.”

Hij noemde het een ‘zuur’ besluit. „Vervelend, want we wilden van de 45ste CPC Loop een feestelijke editie maken, maar aan het eind van de dag zal iedereen zien dat we een goed besluit hebben genomen. De veiligheid van de atleten gaat voor alles.” (ANP)