Zeker 25 doden bij vrachtwagenongeluk Zuid-Mexico

Een vrachtwagen met tientallen inzittenden raakte donderdag van de weg. Mogelijk gaat het om migranten uit Centraal-Amerika die onderweg waren naar het noorden van Mexico.

De vrachtwagen raakte van de weg in de Zuid-Mexicaanse deelstaat Chiapas.
De vrachtwagen raakte van de weg in de Zuid-Mexicaanse deelstaat Chiapas. Foto Novedades de Tabas/EPA

Bij een vrachtwagenongeluk in de Zuid-Mexicaanse deelstaat Chiapas zijn donderdag tenminste 25 mensen om het leven gekomen. Zeker 29 anderen zijn gewond geraakt, melden onder meer CNN Español en het Mexicaanse dagblad El Sol de México. Alle inzittenden komen uit Centraal-Amerikaanse landen.

De vrachtwagen raakte donderdagavond rond 18.00 uur lokale tijd van de weg en kantelde in een berm. Het ongeluk gebeurde in de buurt van de stad Tuxtla Gutiérrez, een kleine tweehonderd kilometer van de grens met Guatemala. Mogelijk verloor de chauffeur de macht over het stuur vanwege een technisch mankement. De vrachtwagen droeg geen nummerborden.

Lees ook: Hopend en whatsappend in de migrantenkaravaan

De autoriteiten in Chiapas zeggen nog geen uitsluitsel te kunnen geven over de identiteit en nationaliteit van de slachtoffers. Wel zouden zij allemaal uit Centraal-Amerikaanse landen afkomstig zijn. Het zou kunnen gaan om migranten op doorreis: veel migranten uit Centraal-Amerika doorkruisen het aan Guatemala grenzende Chiapas op hun route naar de Verenigde Staten. Vooral voor migranten uit Guatemala, Honduras en El Salvador is Chiapas een belangrijk vertrekpunt.