Terreur

Nemmouche schuldig aan moord in Joods museum Brussel

De Fransman Mehdi Nemmouche (33) is donderdag door een Belgische jury schuldig bevonden aan een viervoudige moord in het Joods museum in Brussel. Hij schoot in mei 2014 twee Israëlische toeristen en twee medewerkers van het museum dood. Zijn landgenoot Nacer Bendrer, die de wapens zou hebben geleverd, wordt gezien als mededader van de terroristische moord. Dat meldde de Belgische krant De Standaard donderdag. Het oordeel tegen Bendrer was strenger dan de eis van de openbaar aanklager die hem alleen zag als medeplichtige. Volgens de jury wist Bendrer echter wat Nemmouche van plan was en bood hij hulp bij de terroristische actie. De verdediging had vrijspraak geëist. Komende vrijdag maakt het hof in Brussel de straf bekend. (NRC)