Thuiskok

Nacho melt

Close-up shooting of paprika flavored nacho chips isolated on white background
Close-up shooting of paprika flavored nacho chips isolated on white background

Ter afsluiting een recept voor een snack waarmee ik heel erg uit mijn ‘comfort zone’ treed. Nacho’s, gegrild jackfruit, bonen uit blik, barbecuesaus, kaas. Dit recept fascineert me en boezemt me tegelijk een beetje angst in, maar laten we maar kijken hoe het smaakt én valt.

Trek de jackfruit met een vork in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg jackfruit, barbecuesaus en water toe. Schep goed om zodat alle stukjes bedekt zijn met de saus. Dek af en laat 20 minuten zachtjes koken tot de jackfruit zacht is. Let op dat de saus niet te veel inkookt. Zet het vuur lager, gebruik een sudderplaatje of voeg een paar eetlepels water toe als het mengsel te droog wordt.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de helft van de nachos over een met bakpapier beklede bakplaat of grote ovenschaal. Schep de helft van de jackfruit erover en vervolgens de helft van de bonen, jalapeños, tomaten en rode ui. Vorm op dezelfde manier een tweede laag en bestrooi met geraspte kaas.

Schuif de bakplaat/schaal in het midden van de oven (5-8 min.) totdat de kaas gesmolten is. Serveer met blokjes avocado en verse koriander.