Speelgoedketen

Intertoys maakt doorstart met Portugese investeerder

De failliet verklaarde speelgoedketen Intertoys maakt een doorstart. De curator heeft vrijdag een overeenkomst gesloten met de Portugese investeerder Green Swan. Die wil een belangrijk deel van de filialen, zo’n 220 winkels, overnemen. Zeker 91 verlieslijdende winkels gaan uiterlijk half mei dicht. Hoeveel winkels precies open blijven, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van de onderhandelingen. Intertoys heeft 286 eigen winkels en 100 filialen in handen van franchisenemers. Deze franchisefilialen vallen buiten het faillissement, de ondernemers beslissen zelf of ze meegaan in de doorstart. Tussen de 1.000 en 1.500 van de 3.200 werknemers behouden waarschijnlijk hun baan. Investeerder Green Swan kocht afgelopen jaar speelgoedketens in meerdere Europese landen. (NRC)