In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Een jongetje in de buurt van het Syrische Baghouz kijkt naar de camera. Honderden vrouwen en kinderen zijn op de vlucht geslagen nadat de Syrische Democratische Strijdkrachten de aanval hebben ingezet op de laatste enclave van terreurgroep Islamitische Staat.
Foto Rodi Said/Reuters
Modellen presenteren de najaar- en wintercollectie van Chanel op de catwalk. Het Grand Palais in Parijs werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een winters stadje.
Foto Christophe Archambault/AFP
Dax Leandro verzamelt kleding tussen de brokstukken van het huis van een vriend. Verwoestende tornado's zorgden afgelopen week voor veel schade in de Amerikaanse staat Alabama. Ook kwamen meer dan twintig mensen om het leven.
Foto Elijah Nouvelage/Reuters
De Amerikaanse president Donald Trump verwelkomt het American-football-team uit North Dakota in het Witte Huis. Het team werd dit jaar voor de zevende keer in acht jaar het kampioenschap in de NCAA Football Championship Subdivision.
Foto Jonathan Ernst/Reuters
In het Duitse Keulen zitten als pinguïn verklede mensen tijdens carnaval op een schommel. Op 4 maart is het Rosenmontag en is in de stad een parade te zien.
Foto Thilo Schmuelgen/Reuters
Leden van het Chinese Volkscongres krijgen thee tijdens de opening van de jaarlijkse zitting. Premier Li Keqiang zei dat China dit jaar een lagere economische groei verwacht dan eerder gedacht.
Foto Wang Zhao/AFP
In het Russische Krasnojarsk rijdt een auto over een weg die de oevers van de met ijs bedekte rivier Jenisej met elkaar verbindt.
Foto Ilya Naymushin/Reuters
Terreurgroep Islamitische Staat wordt onder vuur genomen in de stad Baghouz, het laatste IS-bolwerk. Inmiddels zijn honderden IS-strijders gevangen genomen door de Syrische Democratische Strijdkrachten.
Foto Delil souleiman/AFP
Een vrouw wordt in de conservatieve Indonesische regio Banda Atjeh publiekelijk geslagen als straf omdat ze een buitenechtelijke relatie zou hebben gehad. In totaal worden zes echtparen gestraft.
Foto Chaider Mahyuddin/AFP
Carol Dean (rechts) is haar man verloren door een verwoestende tornado in het Amerikaanse Alabama. Ze wordt omhelsd door Megan Anderson en haar dochter van achttien maanden, voor de restanten van het huis waar ze met haar man woonde.
Foto David Goldman/AP
Spandoeken sieren een pand in Istanbul op het moment dat president Recep Tayyip Erdogan een toespraak geeft. Op het doek links is Mustafa Kemal Atatürk te zien, de eerste president van Turkije. Op het doek rechts staat de afbeelding van de huidige Turkse president.
Foto Lefteris Pitarakis/AP
Tijdens carnaval in het Belgische dorp Binche verkleden mensen zich als Gilles, een folkloristisch personage. De traditie is door Unesco erkend als immaterieel erfgoed.
Foto Stephanie Lecocq/EPA
Een van de kunststukken uit de collectie van het Franse Unterlinden Museum wordt gerestaureerd in het Louvre in Parijs.
Foto Alain Jocard/AFP
Een demonstrant zit op een kist met daarin het lichaam van een betoger die tijdens demonstraties in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince is gedood. Het is al langer onrustig in Haïti en inwoners demonstreren al weken tegen de regering.
Foto Dieu Nalio Chery/AP
Een Indiase vrouw zwaait naar de Samjhauta Express, de trein die twee keer per week tussen het Indiase Delhi en het Pakistaanse Attari rijdt. De trein wordt ook wel de vriendschapslijn genoemd.
Foto Arif Ali/AFP