Thuiskok

Makreel in bananenblad

Voor in het boek staat dat alle recepten voor 4-6 personen zijn tenzij anders vermeld. Vier makreeltjes verdelen over zes personen, lijkt me wat karig, dus weest u vooral wat guller. Als u de vis liever op de barbecue klaar maakt, dan volgt u dezelfde bereidingswijze en roostert u de vis 20 minuten. Vergeet niet de vis halverwege te keren. Bananenblad koopt u in de toko.

Was de vis onder de koude kraan (aan de binnen- en buitenkant) en dep droog met keukenpapier. Pureer de pepers, laos, knoflook, ui en sereh met een scheutje olie in de keukenmachine of in de beker van de staafmixer.

Vul de buikholtes van de vissen met de pasta en leg er per vis twee blaadjes djeroek poeroet bij. Leg elke vis op een bananenblad, vouw het blad aan alle zijden om de vis heen en maak het pakketje dicht met cocktailprikkers. Kwast nog wat olie over de pakketjes en leg ze in de oven of op de barbecue.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de pakketjes 30 min. Serveer heet in het blad met witte rijst.