The New York Times

‘Onder Trump neemt illegale migratie uit Mexico toe’

Het aantal migranten dat illegaal de zuidgrens vanuit Mexico oversteekt naar de Verenigde Staten neemt onder president Trump iedere maand toe. In februari kwamen volgens The New York Times meer dan 76.000 mensen het land binnen. De krant noemt het „een sterk signaal” dat het aangescherpte anti-immigratiebeleid van de regering van Trump de migranten niet ontmoedigt. Onder Trump zijn de grenscontroles aangescherpt en worden mensen die illegaal de grens passeren vaker opgepakt en opgesloten in inmiddels overvolle detentiecentra. Daardoor kiezen migranten, veelal gezinnen met kinderen, gevaarlijker routes om de VS binnen te komen. Trump pleit sinds zijn verkiezingscampagne voor de bouw van een muur langs de gehele zuidgrens om immigratie tegen te gaan, maar de financiering daarvoor is niet rond. (NRC)