Grenfell Tower

Onderzoek naar brand Londense flat pas in 2021 afgerond

Het duurt nog zeker twee jaar voor de onderzoeken naar de brand in Grenfell Tower in Londen afgerond zijn en mensen vervolgd kunnen worden. Dat heeft de politie in Londen woensdagavond bekendgemaakt. Er lopen tegelijkertijd drie onderzoeken. De politie en de Britse justitie, die beide onderzoek doen, hebben afgesproken te wachten op de Grenfell Tower Inquiry (GTI), een onafhankelijk onderzoek door sir Martin Moore-Bick. Het GTI liet eerder liet weten niet voor het einde van dit jaar openbare hoorzittingen te zullen houden. Volgens Matt Bonner, leider van het politie-onderzoek zijn er aanklachten in voorbereiding, onder andere wegens grove nalatigheid, doodslag en schendingen van de Britse Arbowet. Nabestaanden en buurtbewoners zijn boos dat het onderzoek zo lang moet duren. (Reuters)