Thuiskok

Rodekoolsteaks

Deze gegrilde rode kool is geschikt als bijgerecht en een welkome aanvulling op het repertoire voor vegetariërs en veganisten. Deze kan als aanvulling op de soep van gisteren, maar bijvoorbeeld ook bij de vis die we morgen gaan maken.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snij de kool doormidden door de stronk. Snij van deze helften steaks van ca. 2-3 cm dik. Kwast beide kanten in met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 50-60 minuten tot de koolschijven gaar zijn en krokante randjes hebben. Keer halverwege met een spatel. Check na 45 minuten of de steaks gaar zijn. Een mes of een metalen prikker moet er makkelijk doorheen gaan.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof. Meng de ingrediënten voor de dressing en druppel over de steaks.

Garneer met hazelnoot, munt en granaatappelpitjes.