Podcast

Onbehaarde Apen: Tatiana Afanassjewa, vrouw tussen de Einsteins

In recent gevonden Einsteinbrieven correspondeert de wereldberoemde natuurkundige met Tatiana Afanassjewa. Wie was deze Russisch-Nederlandse wiskundige, die vooral bekend is geworden als de vrouw van hoogleraar Paul Ehrenfest? In deze aflevering van Onbehaarde Apen alles over Afanassjewa, haar werk en haar bijzondere band met Einstein.

De vondst van drie nog onbekende Einsteinbrieven wierp een nieuw licht op Tatiana Afanassjewa. Tot nu toe stond zij vooral bekend als de vrouw van natuurkundige Paul Ehrenfest. Maar zij droeg zelf ook bij aan het wiskundeonderwijs en ze schreef een boek over de warmteleer. In deze aflevering van Onbehaarde Apen vertelt wetenschapsjournalist Margriet van der Heijden, die de brieven ontdekte, alles over Afanassjewa.

Luister ook de vorige alevering van Onbehaarde Apen: Aliens! Bestaat er leven buiten de aarde?